wtorek, 4 listopada 2014

Rydze z makaronem








Listopad w tym roku łaskawy, dostarcza ciepło i rydze.
Wykorzystajmy to!


25 dkg rydzów
makaron
natka pietruszki
czosnek, papryczka chili
sól, pieprz
serek mascarpone
masło klarowane

Grzyby czyścimy dokładnie i myjemy w zimnej wodzie.
Kroimy w paski.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła.
Wrzucamy posiekany czosnek i chili.
Chwilkę przesmażamy i dodajemy rydze.
Dusimy około 10 minut na niedużym ogniu.
Solimy i pieprzymy.


W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Siekamy natkę pietruszki.
Część dodajemy na patelnię, drugą zostawiamy do posypania 
gotowego dania na talerzu.
Dodajemy dwie łyżki mascarpone i mieszamy delikatnie.
Gdy wszystko się połączy dodajemy ugotowany makaron.
Jeszcze trochę pieprzu do smaku.


Gotowe przekładamy na talerze i posypujemy natką.
No niebo w gębie!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz