piątek, 28 lutego 2014

Pasta curry

 Pasta carry będzie nam potrzebna do carry z czymkolwiek więc musimy ją zrobić raz na jakiś czas
 i mamy gotowca w lodówce, gdy tylko nam się zachce czegoś orientalnego.
Składników jest od groma, ale jak się kupi wszystko raz, to mamy na długo spokój.
Składniki:
2 ząbki czosnku
5 cm imbiru
kmin rzymski w proszku
koncentrat pomidorowy
pęczek kolendry
kolendra mielona
garam masala
papryczka chili
papryka słodka w proszku
sól
migdały rozdrobnione
Wszystko wkładamy do moździerza i roztłukujemy, rozcieramy dodając kilka łyżek oliwy.
Wtedy jest najlepszy smak, aromat i najlepsza zabawa.
Sposób prostszy - wrzuć wszystkie składniki do miksera i dobrze zmiksuj na pastę.
Powodzenia!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz