piątek, 10 czerwca 2016

Strucla z serem i szynką i warzywami




Zostało mi nieco ciasta francuskiego i naszła mnie nagła myśl:
STRUCLA
Składniki:
ciasto francuskie
kilka plastrów szynki surowej wędzonej
papryka czerwona
ser żółty
ser pleśniowy
poidory suszone w oliwie
natka pietruszki
oliwa

Prostokąt ciasta francuskiego rozłóż na desce.
Nakładaj kolejno:
ser żółty,  plastry szynki, ser pleśniowy, paprykę w paskach lub szparagi zielone,
pomidory suszone.
Posyp solidnie zieleniną, lekko popieprz i posól.

Zawiń ostrożnie w rulon i ułóż w piekarniku na papierze do pieczenia.
 

Posmaruj oliwą i zapiecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Gdy się zezłoci i ser się rozpuści jest gotowe.
Fajne na przyjęcie i na kolację.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz