czwartek, 7 kwietnia 2016

Potrawka z polędwiczki wieprzowej


Składniki:
polędwiczka wieprzowa
pomidory suszone w oliwie
oliwki
pieczarki
papryczka chili
kolendra
czosnek, szalotka
sos sojowy grzybowy
sól, pieprz

Polędwiczkę wieprzową pokrój na cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy z pomidorów.
Posiekaj dwa ząbki czosnku, szalotkę i papryczkę chili.
Podsmaż na oliwie, po czym dodaj mięso.
Kiedy się zezłoci dodaj pokrojone w paski pomidory suszone.
Następnie dodaj kilka pieczarek podzielonych na ćwiartki.
Do tego dodaj kilka oliwek zielonych i czarnych.
Dodaj łyżkę stołową sosu sojowego.
Podduś wszystko przez 15, 20 minut.
Mieszaj często.
Na koniec sól, pieprz i posiekana kolendra (lub natka pietruszki).
Można posypać ziarnami dyni lub słonecznika. 
No, taka codzienna uczta!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz