piątek, 6 marca 2015

Carpaccio z łososia





Niezwykle subtelny smak, danie lekkie i zdrowe.
Wszystkie składniki muszą być świeże jak ryba, haha.
Walczą tu dwa bardzo wysublimowane smaki fenkułu i kolendry.
Ta walka przynosi niezwykły efekt.





Składniki:
100 g świeżego filetu łososia
1 bulwa kopru włoskiego
oliwa extra vergine 
sól, pieprz,
sok z 1/2 cytryny 
posiekana kolendra
maggi

Przygotowanie:
Mięso ryby pokroić w cienkie plasterki bardzo ostrym nożem.
Rozwałkować je delikatnie wałkiem przez folię spożywczą, tak by stało się przezroczyste. 
Przenieść plastry na talerz i ułożyć, tak by zakryły jego powierzchnię. 
Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Ułożyć koper na plastrach ryby. 
Doprawić solą, grubo zmielonym pieprzem , skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Wszystko posypać posiekaną kolendrą i lekko skropić maggi.
No niebo w gębie.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz