poniedziałek, 7 lipca 2014

Tagliatelle z kurkami


Sezon kurkowy w pełni, zatem kontynuujemy ich spożywanie.
Kurki (30, 40 dkg) porządnie trzeba wyczyścić.
I jest to najgorsza część pracy.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego.
Wrzucamy ząbek posiekanego czosnku i 1 posiekaną cebulę.
Szklimy i dodajemy kurki.
Do tego dobrą garść posiekanej natki pietruszki.
Sól i czarny pieprz.
Dusimy kilka minut aż płyn odparuje.


Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy 2,3 łyżki gęstej śmietany.
I jeszcze świeżej natki.
W międzyczasie ugotowaliśmy makaron, który dodajemy na patelnię.
Wszystko mieszamy i podajemy ze startym parmezanem, lub innym twardym serem.
Rewelacja!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz