sobota, 12 lipca 2014

Cukiniowe roladki z twarogiem



Cukinia 
15 dkg twarogu lub mascarpone
czosnek, papryczka chilli
sól, pieprz
śmietana lub jogurt
natka pietruszki

Cukinię myjemy i obcinamy końce. 
Następnie nożem do sera wycinamy długie paski, 
które grillujemy na suchej patelni posypując lekko solą.
Często przewracamy.

Następnie przygotowujemy farsz.
Twaróg rozrabiamy ze śmietaną lub jogurtem na gładką masę,
do której dodajemy roztarty ząbek lub dwa czosnku,
posiekany kawałek chilli, 
sól, pieprz i sporo posiekanej natki pietruszki.


Paski cukinii smarujemy pastą serową i zwijamy w malutkie roladki.


I tyle.
Na chwilę do lodówki lub od razu na stół.


Jeśli zrobiliśmy za dużo farszu, to można go użyć jako pyszny dip.
I schrupać z paluszkami solonymi.
I to właśnie robię teraz.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz