czwartek, 21 listopada 2013

Kuskus - sałatka

 Dla tych co rzucili palenie i muszą podżerać cały czas, to chyba dobra alternatywa. Chyba, że zjesz tego kilogram. Po obejrzeniu na Facebooku filmu o tym jak traktuje się zwierzęta na farmach produkujących mięso, zapragnąłem wyłącznie warzyw. I oto sałatka lekkostrawna, nocna i dzienna. Kuskus.
Kaszkę kuskus zalej wrzątkiem według przepisu na opakowaniu. Ja zalewam rosołem z kostki. Hm...
Zakryj szczelnie na 10 minut, a w międzyczasie posiekaj na kostkę pomidora bez ziarenek, ogórek zielony ze skórką, oliwki czarne, posiekaj na drobniutko ząbek czosnku i pół ostrej papryki. Kiedy kuskus jest gotowy przemieszaj widelcem i dodaj wszystkie składniki. Pieprz i sól według swojego smaku. Na koniec polej delikatnie dobrą oliwą z oliwek i sokiem z połowy limonki. Zamieszaj i zjedz powoli. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz