poniedziałek, 19 października 2015

Grillowana papryka



Jesienią papryka jest bardzo dorodna i tania.
Sałatka szybka i łatwa do zrobienia.
Doskonale pasuje do ryby.
Podpatrzone w Portugalii.

2, 3 kolorowe papryki połóż na grill lub patelnię grillową.
Kiedy skórka zrobi się ciemnobrązowa z każdej strony zdejmij z ognia.
Szybko przełóż papryki do woreczka foliowego i szczelnie zakręć.
Papryki się zaparzą i łatwiej będzie pozbyć się skórki.
Po ostudzeniu i oczyszczeniu ze skórki pokrój papryki w paski.
Ułóż na talerzu skrop obficie oliwą z oliwek i sokiem z połówki cytryny.
Posyp posiekaną kolendrą lub pietruszką.
Sól, pieprz i posiekany czosnek do smaku wedle gustu własnego.
Polecam do ryby.
Poniżej w towarzystwie szczupaka.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz