środa, 27 maja 2015

Tymbaliki drobiowe


Świetny sposób na wykorzystanie mięsa, które zostało z rosołu.
Oczywiście zawsze lepiej ugotować specjalnie na tę okazję.
Ale tu zagospodarujemy to co zostało z niedzieli.
Mięso czyścimy z kości i chrząstek.
Kroimy grubo w kostkę.
Gotujemy jako na twardo.
W kokilkach układamy na dnie trochę natki pietruszki.
Na nią kładziemy plasterek jajka i plaster marchewki z rosołu, 
lub czerwonej papryki.
Dalej mięso z kurczaka.
Przygotowujemy galaretkę ze szklanki rosołu i łyżeczki żelatyny.
Ilości według przepisu na opakowaniu.
Wlewamy delikatnie do kokilek i doprawiamy solą i pieprzem.
Solidnie schładzamy kilka godzin w lodówce.
Podajemy z sokiem z cytryny lub z octem.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz