wtorek, 21 października 2014

Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i winogronami


Składniki:
2 ziemniaki ugotowane w mundurkach
gotowana pierś kurczaka
kiść winogron
majonez
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
natka pietruszki

Często zdarza się, że zostaje mięso kurczaka z rosołu.
Oto sposób na zagospodarowanie tego pysznego mięska.
Można zastosować też kurczaka z rożna, ale zwykle nic nie zostaje.
Kurczaka kroimy w dużą kostkę, winogrona na połówki.
Siekamy natkę pietruszki.
Ziemniaki, ugotowane w mundurkach obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek rozgniatamy i dodajemy do sałatki wraz z porządną łyżką majonezu.
Solimy , pieprzymy i wszystkie składniki mieszamy.
To jest dobre - wierzcie mi!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz