Składniki:
makaron czekoladowy
15dkg łososia wędzonego
kilka sztuk anchois
ząbek czosnku
papryczka chili
łyżka mascarpone
oliwa z oliwek
pieprz czarny
łyżka kaparów
garść posiekanej kolendry
limonka
Szybkie danie na lato i nie lato.. To pierwszy mój kontakt z makaronem czekoladowym. Miły kontakt - wcale nie słodki. Tylko smaczny i ciekawe połączenie i smakowe i kolorystyczne.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i podsmaż posiekany ząbek czosnku, papryczkę i dodaj pokrojonego w paski łososia i rozdrobnione anchois. Gdy łosoś zmieni kolor dodaj posiekaną kolendrę, łyżkę kaparów ze słoika. Nie dodawaj soli.
Następnie porządną łychę mascarpone rozprowadź pomiędzy składnikami.
Dodaj ugotowany w międzyczasie makaron i dopraw pieprzem czarnym i wyciśnij sok z limonki.
Na koniec udekoruj kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz