wtorek, 10 grudnia 2013

Pieczeń z szynki z suszonymi pomidorami


To przepis, który dostałem od mojej siostry Anny i dziś po raz pierwszy został wykonany i skonsumowany ku radości wszystkich. Wydaje się być skomplikowany, a okazuje się, że jest prosty i smaczny.
Składniki:
kawałek szynki
pomidory suszone
bazylia
ser mozzarella
musztarda 
przyprawy
szynka szwarcwaldzka
Mięso trzeba rozkroić na duży płaski prostokąt i lekko rozbić.
Całą powierzchnię posmarować musztardą i posypać rozdrobnioną papryczką chili i posiekanym czosnkiem.
Na wierzch położyć plastry szynki i pomidory suszone. Posypać startą mozzarellą i ulubionymi ziołami. Bazylia bardzo dobrze pasuje.
Całość porządnie zwinąć w roladę i związać sznurkiem bawełnianym.



Włożyć do rękawa do pieczenia, dodać trochę wody lub rosołu i piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Po tym czasie wyjąć z rękawa i podpiec na złoty kolor.
Do tego podajemy fasolę według przepisu Anny Jurksztowicz:
Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz