Składniki:
40 dkg wątróbki drobiowej
mąka
1 cebulka szalotka
miks sałat z rukolą
1/2 szklanki malin
sól, pieprz
Sos:
szklanka malin
2 łyżki octu jabłkowego lub winnego
1 łyżka octu balsamico
1 łyżka miodu
sól, pieprz
Zaczynamy od przygotowania sosu.
Do garnka wrzucamy maliny, dodajemy miód i na małym ogniu
dusimy aż maliny się rozpadną. Dodajemy ocet jabłkowy i balsamico.
Solimy i pieprzymy do smaku i mieszamy aż do zagęszczenia sosu.
Przecieramy przez sito.
Wątróbkę czyścimy z białych części oprószamy mąką
i smażymy na oleju. Pod koniec smażenia solimy i pieprzymy.
Odsączamy z nadmiaru oleju i kroimy w plastry.
Wątróbkę układamy na sałacie.
Ozdabiamy świeżymi malinami i krążkami szalotki.
Wszystko polewamy sosem malinowym wcześniej przygotowanym.
Maliny lizać!
inspirujace i ciekawe...musze sprobowac, mysle ze musi byc bardzo pychotka...
OdpowiedzUsuń