Listopad w tym roku łaskawy, dostarcza ciepło i rydze.
Wykorzystajmy to!
25 dkg rydzów
makaron
natka pietruszki
czosnek, papryczka chili
sól, pieprz
serek mascarpone
masło klarowane
Grzyby czyścimy dokładnie i myjemy w zimnej wodzie.
Kroimy w paski.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła.
Wrzucamy posiekany czosnek i chili.
Chwilkę przesmażamy i dodajemy rydze.
Dusimy około 10 minut na niedużym ogniu.
Solimy i pieprzymy.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Siekamy natkę pietruszki.
Część dodajemy na patelnię, drugą zostawiamy do posypania
gotowego dania na talerzu.
Dodajemy dwie łyżki mascarpone i mieszamy delikatnie.
Gdy wszystko się połączy dodajemy ugotowany makaron.
Jeszcze trochę pieprzu do smaku.
Gotowe przekładamy na talerze i posypujemy natką.
No niebo w gębie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz