Jesień, jesień i już zmiana repertuaru na cieplejsze i bardziej rozgrzewające posiłki.
Taka uroda naszego miejsca.
Kapuśniaczek pięknie wnika w deszczowy krajobraz za oknem.
Potrzebujemy:
kapusta kiszona 30 dkg
żeberka wędzone
2 ziemniaki
liść laurowy, ziele angielskie
lubczyk, majeranek
Kapustę siekamy i wrzucamy do wcześniej ugotowanego wywaru.
Dodajemy wszystkie przyprawy.
Gotujemy razem z żeberkami, które gdy zmiękną, obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy do zupy.
W międzyczasie gotujemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę.
Osobno, bo w kwaśnej zupie pozostaną twardawe i niesmaczne.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy mniej niż godzinę na wolnym ogniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz