GrzegorzQ Zaraz cię zjem

Zamieszczam tu przepisy, które sam wypróbowałem na sobie i bliskich, nadal żyją i nawet sobie chwalą. Jeśli macie jakieś ciekawe przysmaki, które powinienem wypróbować, to przesyłajcie przepisy. Ugotuję i zaraz je zjem....

poniedziałek, 30 marca 2020

Rolada serowa

›
Roladę serową robiła moja mama w ciężkich czasach PRLu. To był wtedy nasz rarytas. Czasy znowu trudne ze względu  na pandemię więc ...
wtorek, 10 marca 2020

Flamm

›
Flamm to ulubiony nasz dodatek do piwa podczas spotkań w Hali Gwardii. Dobrze pasuje do plotek i opowieści o bieżących chorobach, które n...
piątek, 6 września 2019

Piersi z kaczki

›
Jak zrobić dobre, chrupiące piersi z kaczki? Przestrzegać poszczególnych czasów. Koniec kropka. Przepis ten jest cytowany z inter...
środa, 12 czerwca 2019

Sałatka z młodych ziemniaczków z łososiem wędzonym

›
Dzisiaj 34 stopnie, nie wiadomo co zjeść.  Ciężkie życie. Ta sałatka wydaje się być odpowiedzią.  Lekka, zimna, orzeźwiająca i ener...
poniedziałek, 27 maja 2019

Sos Aioli

›
Sos aioli jest doskonałym dodatkiem do ryb, kanaryjskich ziemniaków, kalmarów. W zasadzie do wszystkiego. Mocno czosnkowy i jedwabi...
niedziela, 1 lipca 2018

Hummus z bobu

›
Bobu ci teraz dostatek, aż nie da się czasem przejeść. I dobrze. Nie ma co się przejadać. Została miseczka obranego bobu- zrobim...
wtorek, 19 czerwca 2018

Krabowe paluszki w sałatce z majonezem lub bez

›
Paluszki krabowe nic wspólnego z krabami nie mają, ale w sałatce czują się nieźle. Dwie wersje. Z majonezem i bez. Składniki prawie...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

GrzegorzQ
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.